Skip to content

Verdiepingscursus Rechtsfilosofie

In verband met het coronavirus hebben we besloten om het college van mr. Maarten Neuteboom van vrijdag 13 maart niet te laten doorgaan. We gaan spoedig op zoek naar een vervangende datum voor het college.

In het tweede semester van het studiejaar 2019-2020 organiseren DIQIT en JSV Justus Lipsius een verdiepingscursus rechtsfilosofie, waarin we onder begeleiding van rechtsfilosofen op vijf avonden rechtsfilosofische en politiek filosofische teksten bespreken. Het gaat hierbij veelal om een tekst die centraal staat in het onderzoek waar de docent mee bezig is. De colleges hebben de vorm van Socratische dialogen. We gaan dus met de docent en met elkaar in gesprek over de teksten die we hebben gelezen.

Het programma van de cursus is als volgt:

 1. [Afgelast] Vrijdag 13 maart 2020: Dante Alighieri, Vita Nuova.
  Docent: mr. Maarten Neuteboom.
 2. Vrijdag 3 april 2020: Aristoteles.
  Docent: mr. Hakan Külcü.
 3. Donderdag 16 april 2020: Erasmus.
  Docent: mr. Jordi Wiersma.
 4. Vrijdag 8 mei 2020: Andreas Kinneging, De onzichtbare maat.
  Docent: prof. dr. A.A.M. Kinneging.
 5. N.N.B.

De avonden vinden telkens plaats van 18:00 uur tot 20:00 uur in het Kamerlingh Onnes Gebouw. Deelname aan de cursus is geheel gratis en aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]. Het is ook mogelijk om je voor afzonderlijke avonden aan te melden. Na aanmelding sturen we je exacte informatie omtrent de te lezen stof en het lokaal.

Komende lezingen in de Verdiepingscursus Rechtsfilosofie