Besturen Oude besturen en huidg bestuur

Huidig bestuur

Gerhard Poolman

Gerhard Poolman (Voorzitter)

Mijn naam is Gerhard Poolman. Ik ben 20 jaar en zit in het tweede jaar van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid. Ik ben de voorzitter van DIQIT, een fantastische studievereniging voor studenten met interesse en enthousiasme voor encyclopedie van het recht en rechtsfilosofie. Dit is al jarenlang de club die deze studenten met elkaar in contact laat komen. Bovendien laat DIQIT hen ook kennis maken met een bijzondere traditie, door middel van lezingen, leesclubs en diners waar belangrijke sprekers uit de wereld van de (rechts)filosofie langs komen. Ik vind DIQIT waardevol omdat het door middel van deze activiteiten een noodzakelijke aanvulling biedt op het enigszins uitgeklede curriculum dat grossiert in positiefrechtelijke vakken. Kortom: DIQIT is een onmisbare aanvulling op de weg naar een belangrijke en verantwoordelijke functie in de maatschappij!
Myrte Hollander

Myrte Hollander (Secretaris)

Mijn naam is Myrte Hollander. Ik ben 21 jaar en zit in het derde jaar van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid. Met veel plezier ben ik nu al twee jaar secretaris van deze prachtige vereniging. Wat DIQIT voor mij zo bijzonder en belangrijk maakt, is het feit dat de vereniging een omgeving creëert waarin uitgebreid kan worden stilgestaan bij wat het betekent om rechtvaardig te handelen, zowel binnen als buiten juridische kaders. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling als mens wordt gevoed door wat ik leer tijdens de lezingen en werkgroepen. Daarnaast heb ik via DIQIT gelijkgestemden ontmoet. De gesprekken die ik met hen voer, dragen ook bij aan mijn groeiend inzicht in en besef van rechtvaardigheid en recht.
Seung Ri Verstraete

Seung Ri Verstraete (Penningmeester)

Mijn naam is Seung Ri Verstraete. Ik ben 21 jaar en zit in het tweede jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid, daarnaast volg ik het Honours College Law-traject. Sinds april 2019 ben ik de penningmeester van DIQIT. Ik ben nog vrij nieuw binnen deze vereniging, maar ik kijk ernaar uit om haar en haar fantastische leden beter te leren kennen. Met de ervaring die ik tot nu heb opgedaan kan ik wel met zekerheid stellen dat DIQIT een erg bijzondere vereniging is. Filosofisch, maar zeker ook juridisch. Klein qua omvang, maar groots qua thematiek. Serieus, maar niet minder gezellig. Immers, wie niet kan lachen met ernstige dingen is geen serieus mens.

Oude besturen

Bestuur Spruyt (2017 – 2018)

Voorzitter: Roeland Spruyt
Secretaris: Myrte Hollander
Penningsmeester: Remy Visser (2017), Gerhard Poolman (2018)
Algemeen bestuurslid: Joris van de Riet

Bestuur Potappel II (2016 - 2017)

Voorzitter: Maurits Potappel
Secretaris: Roeland Spruyt
Penningmeester: Remy Visser

Oprichtingsbestuur Potappel I (2016)

Voorzitter: Maurits Potappel
Secretaris: Mojdeh Kobari
Penningmeester: Pooja Dhingra
Algemeen bestuurslid: Jan Wassink