Skip to content

Besturen Oude besturen en huidig bestuur

Huidig bestuur

Seung Ri Verstraete

Daan ’t Hart (praeses)

Mijn naam is Daan ’t Hart, geboren op 8 maart 1997 te ’s-Gravenhage. Ik bevind me momenteel in het derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid, en ben van plan volgend academisch jaar de master Encyclopedie en Filosofie van het Recht te starten -tevens aan de Universiteit Leiden. Tot nu toe is het Honoursvak Great Books van professor Kinneging verreweg het meest interessante en uitdagende vak dat ik heb gevolgd tijdens mijn bachelor. Mijn favoriete filosoof is zonder enige twijfel Plato, en ik raad derhalve iedereen aan om het drieluik de Apologie, Crito en Phaedo te lezen – wonderschone dialogen waarin een aantal essentiële platoonse thema’s aan bod komen. 
Nadina Hiddema

Keet Raat (ab-actis)

Mijn naam is Keet Raat, ik ben op dit moment bezig met het derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Mijn passie voor filosofie is op de middelbare school al begonnen. Ik wil dan ook de master Encyclopedie en Filosofie van het Recht volgen; wat mij betreft een perfecte combinatie tussen mijn twee grote interesses, recht en filosofie. De vakken die er tot nu toe voor mij het meest uitsprongen zijn Grondslagen van het Recht, Methoden en Technieken van de Rechtswetenschap en Great Books. Mijn favoriete filosoof is Plotinus, ik raad dan ook iedereen aan zijn ‘Enneaden’ te lezen.
Savyon van Beek

Jurgen Huisman (quaestor)

Mijn naam is Jurgen Huisman; ik woon in Woerden sinds ik ergens aldaar geboren werd in 2002. In Leiden en Amsterdam houd ik mij bezig met kunst, recht, poezie, filosofie – welaan! De schone dongen, en aan hen zal ook komend jaar gewijd zijn. Ik zal u niet benauwen met mijn favoriete vakken, nee, veel liever wijs ik u direct op wat u lezen moet: Dante, Goethe, je én – mocht u eens een avond overhebben – Plinius de Oudere (over kunst dan), net als de Griekse ekfraseis van bijvoorbeeld Filostratos en Kallisratos. Ook nog opera? Vooruit, luistert u eens naar de Carmen!
Rowan van der Broeck

Rutger Witte (assessor)

Mijn naam is Rutger Witte en ik volg momenteel het tweede jaar Rechtsgeleerdheid en het derde jaar Psychologie. In het eerste jaar heb ik voornamelijk genoten van de vakken Inleiding Burgerlijk Recht, Grondslagen van het Recht en Methoden en Technieken van de Rechtswetenschap. Hoewel ik (nog) geen favoriete filosoof heb, wil ik, naar aanleiding van de vakken uit het eerste jaar, mij verder verdiepen in H.L.A. Hart en Ronald Dworkin. Tot slot, de boeken “Het Proces” van Franz Kafka en “Overtuigend bewijs” van Peter van Koppen kan ik iedereen met interesse in het recht aanraden. 

Oude besturen

Bestuur Van der Broeck/Gort (2021 - 2022)

Voorzitter (Sem 1): Rosalie van der Broeck 
Secretaris & Penningmeester: Nadina Hiddema
Algemeen bestuurslid & Voorzitter (Sem 2): Evianne Gort

Bestuur Verstraete (2020 - 2021)

Voorzitter: Seung Ri Verstraete
Secretaris: Nadina Hiddema
Penningmeester: Savyon van Beek 
Algemeen bestuurslid: Rosalie van der Broeck

Bestuur Poolman II (2019 - 2020)

Voorzitter: Gerhard Poolman
Secretaris: Francine Fetter
Penningmeester: Seung Ri Verstraete
Algemeen bestuurslid: Wim Hermans

Bestuur Poolman I (2018 – 2019)

Voorzitter: Gerhard Poolman
Secretaris: Myrte Hollander
Penningmeester: Seung Ri Verstraete

Bestuur Spruyt (2017 – 2018)

Voorzitter: Roeland Spruyt
Secretaris: Myrte Hollander
Penningmeester: Remy Visser (2017), Gerhard Poolman (2018)
Algemeen bestuurslid: Joris van de Riet

Bestuur Potappel II (2016 - 2017)

Voorzitter: Maurits Potappel
Secretaris: Roeland Spruyt
Penningmeester: Remy Visser

Oprichtingsbestuur Potappel I (2016)

Voorzitter: Maurits Potappel
Secretaris: Mojdeh Kobari
Penningmeester: Pooja Dhingra
Algemeen bestuurslid: Jan Wassink