Skip to content

Besturen Oude besturen en huidg bestuur

Huidig bestuur Bestuur Verstraete (2020 - 2021)

Seung Ri Verstraete

Seung Ri Verstraete (Voorzitter)

Mijn naam is Seung Ri Verstraete en ik ben in 1997 geboren in Seoul. Afgelopen collegejaar heb ik de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond. De mooiste vakken die ik gedurende die periode heb mogen volgen zijn: Great Books, Rechtsfilosofie en Recht, literatuur & film. Daarnaast zijn tijdens de bachelor vele arresten voorbijgekomen. Mijn absolute favoriet daarvan is HR Hoornse Taart. Volgend collegejaar begin ik aan de master Encyclopedie en Filosofie van het recht. Dan kan ik echt op de schouders van reuzen kan staan. Een favoriete filosoof aanwijzen is nog wat voorbarig, maar de denker van wie ik het meeste gelezen heb en die mij het meest beroerd heeft is Friedrich Nietzsche. Als boekentip zou ik u Kamers antikamers van Niña Weijers aan willen raden. Een mooie postmoderne roman die de lezer op de proef stelt.
Nadina Hiddema

Nadina Hiddema (Secretaris)

Mijn naam is Nadina Hiddema. Ik ben 22 jaar en kom uit Assen. Ik zit in het tweede jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid en in het eerste jaar van de bachelor Filosofie. Mijn favoriete arrest is HR Emmense Baliekluivers. Afgelopen studiejaar heb ik met veel plezier de vakken Rechtsfilosofie en Recht & Literatuur gevolgd, tot nu toe de leukste vakken die ik in de rechtenstudie ben tegengekomen. Een favoriete filosoof heb ik nog niet. Een boek dat ik zou willen aanraden is Het ressentiment in de moraal van Max Scheler.
Savyon van Beek

Savyon van Beek (Penningmeester)

Mijn naam is Savyon van Beek. Ik ben geboren op zeventien oktober 2000 te Sittard. Momenteel zit ik in het eerste jaar van mijn rechtenstudie. Mijn favoriete filosoof is Immanuel Kant, die ik via DIQIT uitvoerig heb kunnen bestuderen. Mijn favoriete arrest is een civielrechtelijke klassieker en tevens het eerste arrest waar ik mee in aanraking kwam: HR Kelderluik. Bij een introductie bij DIQIT hoort natuurlijk een persoonlijke boekentip : Die Leiden des Jungen Werthers van Johann Wolfgang von Goethe, een verhaal over onmogelijke liefde.
Rowan van der Broeck

Rowan van der Broeck (Algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Rowan van der Broeck, geboren in 1999 te Venray. Het aanstaande academische jaar start ik met de bachelor Rechtsgeleerdheid als tweede studie. Het vak waar ik daarbij verreweg het meeste naar uit kijk is Grondslagen van het Recht. Mijn favoriete filosoof is zo ongeveer de grondlegger van alle daarop volgende filosofie, te heten Plato. Mijn favoriete uitspraak is die van het Duitse Bundesverfassungsgericht inzake het ECB beleid, daar deze uitspraak naast de politieke discussie over de middelen die de Europese Unie zou moeten hebben, voor het eerst ook de juridische discussie over de vraag of er in de status quo conform het gegeven mandaat gehandeld wordt. Mijn boekentip? Machiavelli’s Il Principe, omdat de focus die men veelal legt op zijn methoden tekort doet aan zijn ideeën over wat een goede en rechtvaardige bestuurder maakt die hieraan ten grondslag liggen.

Oude besturen

Bestuur Poolman (2019 - 2020)

Voorzitter: Gerhard Poolman
Secretaris: Francine Fetter
Penningsmeester: Seung Ri Verstraete
Algemeen bestuurslid: Wim Hermans

Bestuur Poolman (2018 – 2019)

Voorzitter: Gerhard Poolman
Secretaris: Myrte Hollander
Penningsmeester: Seung Ri Verstraete

Bestuur Spruyt (2017 – 2018)

Voorzitter: Roeland Spruyt
Secretaris: Myrte Hollander
Penningsmeester: Remy Visser (2017), Gerhard Poolman (2018)
Algemeen bestuurslid: Joris van de Riet

Bestuur Potappel II (2016 - 2017)

Voorzitter: Maurits Potappel
Secretaris: Roeland Spruyt
Penningmeester: Remy Visser

Oprichtingsbestuur Potappel I (2016)

Voorzitter: Maurits Potappel
Secretaris: Mojdeh Kobari
Penningmeester: Pooja Dhingra
Algemeen bestuurslid: Jan Wassink