Skip to content

Bachelordiploma op zak?

Ben je een filosofisch geïnteresseerd jurist, dan is de master Encyclopedie en filosofie van het recht een uitstekende keuze om jezelf verder te verdiepen!

Over Encyclopedie en Filosofie van het Recht

In de master Encyclopedie en filosofie van het recht houd je je bezig met de grondslagen van het recht in brede zin: strafrecht, civiel recht, staatsrecht en internationaal recht. Je maakt kennis met de ethiek, rechtsmethodologie en de rechtstheorie van verschillende disciplines in het recht.

De volgende vakken komen in de master aan bod:

ILS – Grondwet in perspectief
Privatissimum: Rechtsmethodologie
Rechtstheorie en het Internationaal Publiekrecht
Rechtstheorie en het Strafrecht 
Rechtstheorie en het Publiekrecht 
Rechtstheorie en het Civiele Recht
Ethiek 
Practicum: Geschiedenis van Rechtsfilosofie en Ethiek

De master wordt afgesloten met een masterscriptie. 
In de studiegids van de master Encyclopedie en filosofie van het recht is meer informatie te vinden.

Arbeidsmarkt: brede juridische kennis en civiel effect

Je verdiept en verbreedt je juridische kennis en hebt daarmee een toegevoegde waarde ten opzichte van andere juristen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd verkrijg je door je afstuderen civiel effect, zodat je wel gewoon toegang hebt tot de togaberoepen. De voertaal van de master is het Nederlands.

Meer informatie over de master?

Wil je meer te weten komen over de inhoud van deze master? Bezoek dan de website van mastersinleiden.nl. Informatie over de vakken van deze master kun je vinden in de e-studiegids

Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen: coördinator van de master, dr. Gelijn Molier, tel. 071-527 7592 of secretariaat van de afdeling Encyclopedie en Rechtsfilosofie, tel. 071-527 7548. Of stuur een mail aan [email protected] of [email protected].