Spinoza voor de leek

Het gedachtegoed van Baruch de Spinoza staat bekend als ondoordringbaar en abstract. Om die reden weten weinigen nog wat Spinoza heeft geschreven over ethiek, goed en kwaad, god, natuur en wet. Dat is jammer, omdat hij blijvende invloed heeft gehad op ons denken en het is om die reden alleen al belangrijk om het gedachtegoed te herkennen. De hoogste tijd om de Nederlands-Portugese filosoof en theoloog weer voor van de plank te halen!

Over de spreker

Ton de Kok (Bussum, 1942) was jarenlang werkzaam bij het Korps Mariniers. Tussen 1983 en 1994 zat De Kok voor het CDA in de Tweede Kamer. Sinds 2004 is De Kok docent godsdienstfilosofie aan diverse middelbare scholen en sinds enige tijd betrokken bij De Amsterdamse Spinoza Kring. Tevens is De Kok auteur van diverse boeken over Spinoza.